Interview Franeker Courant

Posted by boazmusic_HK Category: Media Tag:

Wie de rauwe stem van Boaz Roelevink hoort, verwacht niet dat dit de stem is van een pas achtienjarige. ,,Ik hoor wel eens dat ik de stem heb van een man die veel zware shag rookt. Maar ik rook niet en dat ben ik ook niet van plan’’, lacht de jonge zanger. De wieg van Boaz stond in de Friese stad Franeker. Na anderhalf jaar gingen zijn ouders hun droom achterna, ze verhuisden met het gezin naar Zuid Afrika. De bedoeling was om daar een jaar te blijven, maar het beviel zo goed, dat het bijna acht jaar werden. Toen keerde de familie terug naar Nederland en streek neer in Harlingen.

,,Dat was wennen, ik sprak goed Nederlands, maar ik kon het niet schrijven of lezen. De lessen in Zuid Afrika waren in het Engels. Maar het wende snel.’’ Het in Zuid-Afrika geleerde Engels, kwam Boaz goed van pas toen hij aan het einde van de basisschool begon met rappen. ,,Ik had iets nodig om het ritme te ondersteunen. Mijn vader zei ‘waarom ga je niet gitaar spelen leren? Als je drie akkoorden kunt spelen, krijg je een gitaar van me.’ Met een heel klein gitaartje ging ik hard aan de slag. Op een dag kwam ik thuis uit school en toen lag er een gitaar, mijn vader had woord gehouden en bij de plaatselijke muziek winkel een gitaar gehaald, geweldig! Ik wilde echt goed gitaar leren spelen en regelde zelf de gitaarlessen . Toen ik de gitaar ongeveer een maand had, ging het mis. Ik had hem mee naar een vriend toen hij viel, de nek was gebroken. Ik was ontroostbaar, ik was er zo enorm blij mee. Van mijn oma kreeg ik een oude Spaanse gitaar. Met die gitaar ging ik op de winkelstraat van Harlingen zitten spelen en zingen. Op die manier scharrelde ik geld bij elkaar voor een nieuwe gitaar. Tot mijn verbazing had ik het al snel bij elkaar!’’

,,Mijn ouders steunen me enorm, mijn vader speelt piano en gitaar, mijn moeder zingt.

De jonge zanger ziet zijn toekomst in de muziek. ,,Het klinkt misschien gek, maar ik wil heel graag echt bekend worden, Op mooie podia spelen en vooral mensen vermaken.  . Na de Mavo is Boaz een muzikale opleiding gaan doen, D’Drive in Leeuwarden. : ,,Ik probeer van verschillende stijlen mijn eigen stijl te maken en daar helpt deze opleiding mij bij. Als ik optreed, zing ik bekende nummers en een aantal nummers die ik zelf geschreven heb. Ik luister graag naar Chris Stapleton, hij heeft ook een rauw stemgeluid en daar kan ik van leren.’’

sinds 2018 wordt Boaz bijgestaan door een waanzinnige live band, BOAZ AND THE BAND. ‘zie je mij op een groot podia dan sta ik daar met the band’ Met z’n vijven spelen ze alles tussen blues, country, soul en rock, waarbij de stem van Boaz steevast de aandacht trekt. ‘ik droomde altijd om een eigen band te hebben en nu is het al zover.’ Boaz and the band veroveren stukje bij stukje Nederland. ‘ ik wil graag mensen vermaken en het is super tof dat ik dat kan met deze jongens om mij heen.’